mandag 28. mars 2016

Raftsundet dag 3: Trehakkatinden

Dato: 19.3.16
Tur: RultenBail

Ifjor gikk Kristian & undertegnede Østryggen på Rulten og vi tenkte umiddelbart at dette måtte jo være en flott vintertur. Han var desverre ikke i Lofoten, men Julia F. kom fra Kjøpsvik for å få med seg denne i tillegg til Harry og undertegnede. Etter det jeg har forstått er den gått en gang om vinteren, tilbake i 1974 (?) av Arild Meyer med følge.


Anmarsj. Trehakkatind midt i bildet.

Det hadde snødd noe enormt dagen før slik at vi var noe skeptiske men valgte likevel å gi det ett forsøk. Yr kunne melde om varierende vær, og dette lå nok i bakhodet på oss på båtturen over til Rekneset/Kveitvika.

Med ski og klatrestøvler i sekken ble det rimelig hett i topplokket oppover mot skaret mellom Trehakkatinden (500 moh) og Rulten. Nysnødybden var opptil en god halvmeter og det var ihvertfall 4-5 varmegrader. I den siste stigningen før selve ryggen dundret det ned snø i alle fjellsider rundt oss og selve ryggen var også i bevegelse for å si det sånn. Stoppet opp på ryggen og tok en kort rådslagning før vi ble enige om at dette ikke var noen vits. Over oss gled det ut store snømengder på selve ryggen og da var det vel egentlig ikke noe å tenke på.

Kjørte ned til bunnen av skaret igjen i den nydeligste puddersnø og funderte litt på hva vi skulle gjøre resten av dagen. Trehakkatinden (førstebesteget i 1950) ruvet over oss og da tenkte jeg at vi like gjerne kunne ta en tur opp på den. Satte igjen skiene og scramblet opp til topps via et og annet islagt sva, faktisk ganske morsomt. Tok oss god tid på toppen til å nyte utsikten før returen gikk på rompa nedover snømassene. Angrer litt på at vi ikke tok med oss skiene, eventuelt akebrett.

Grei retur tilbake til Digermulen hvor Julia stakk tilbake til Kjøpsvik mens vi la videre planer..

Er ikke sikker på om Trehakkatinden var vinterbesteget, hvis ikke er den ihvertfall det nå. .)Mobilus Sapiens 

Rørhoptindan

The Rult

Nok en solfylt start.

Vi ble enige om å snu her. Fornuftig avgjørelse. 

Harry "Shredder pow". Foto: Julia Fieler

Godt med snø på Trehakkatinden

Her måtte faktisk øksene fram

Vi fant oss noen utfordringer etterhvert. 

Jeg var også med på tur. 

Bratt i toppen

Julia & Harry valgte å sikre her

Harry på topp 1

Julia på topp 2

Fint skiføre her. 

1 kommentar:

  1. Steike dåkker e rå. Hadde vært konge med skian ned fra Trehakkatindan :)

    SvarSlett