lørdag 25. april 2015

Okshornan på Senja

Dato: 3.4.15
Tur: Travers over Okshornan

Har lenge hatt lyst til å traversere Okshornan på Senja, populært kalt "Djevelens tanngard". Det er visstnok ikke gjort før, og ser ikke for meg at noen har gjort det vinterstid. Slingsby var visstnok førstebestiger av Store Okshornet på 559 m, det høyeste av de.
Fikk besøk av Denis Burdet fra Mammut Pro Team som skulle guide i Lyngen og omegn. Han hadde ett par dager til overs før jobben kalte så da passet det perfekt å stikke til Senja.


Very good mozz!

Espen som driver Legendary Lodge på Senja fikset overnatting i en liten hytte i skogen, eksotisk og hyggelig. Kjørte ut til Mefjordvær og gikk ut mot Okshornan, en noe drøy innmarsj, men humøret steg da vi endelig fikk se tanngarden foran oss. Startet med første tann helt mot øst hvor en lett taulengde førte oss til toppen. Flott utsikt rett ned i storhavet, og været som hadde vært litt labert på morran så ut til å lette. Bestemte oss for å ta gullrekka utover sålangt vi rakk og brukte resten av dagen til bratt klyveklatring opp og ned over de forskjellige toppene. Tauene ble liggende i sekken pga fremragende forhold (masse frossen mose, min favoritt). Denis var noe skeptisk til dette underlaget men ble fort overbevist over dens fortreffelighet. "Veeery good mozz today!"

Avsluttet på siste horn med en skål Underberger før vi rutsjet ned en bratt renne og ruslet tilbake til bilen via fjæra hvor dagens crux var å balansere over såpeglatte svaberg med sjøsprøyten i nakken.

Takk for en flott tur, på gjensyn i Alpene i sommer!Oppstart i idylliske Mefjordvær

Innmarsj

Fortsatt innmarsj. 4 elger fulgte oss hele veien

Skøytenesvika

Vi nærmer oss

Deler av gullrekka

Snykov kom inn

Så vi søkte tilflukt på innersida

Opp til første horn

Bombe standplass

Lett og fin klatring

Denis var helt enig

Nok ett horn/tann?...

Blide karer

Småklyving hele veien

Enkel rappell

Enda ett horn/tann

Finværet kom i løpet av dagen

Tilbakeblikk mot Mefjordvær


Skål!


Nedklatring


Alpint terreng


Alpint terreng#2

Kult å se rett ned i fjæra hele dagen

Mot dagens siste horn

En super dag!

2 kommentarer:

  1. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

    SvarSlett
  2. Dette så rått ut. Et oppdrag som guide kanskje? :)

    SvarSlett