lørdag 19. mars 2016

Otertind i Signaldalen

Dato: 10.3.16
Tur: Sydrenna på Otertind

En av gromtoppene i Troms er Otertind (1354 moh), eller Nord-Norges svar på Matterhorn ifølge lokal litteratur. Den ruver over Signaldalen og har såklart stått på tapeten lenge.


"Det er ikke gull alt som glimrer"


Harry og undertegnede suste innover fra Tromsdalen sånn passe tidlig, fantastisk vær.
Etter en liten matstopp i Nordkjosbotn og en liten parkeringsbommert var vi på god vei opp stien merket lappinkulta/jokka eller noe sånt og kom snart opp på sørsiden av selve tinden. Racket var lite og ambisjonene var i utgangspunktet ikke større enn å komme seg til topps. Ifølge fører skulle letteste vei være rundt M4, derfor var ihvertfall tauet med i sekken. Vi la imidlertid til merke en flott pillar på sørøstsiden som måtte være verdt ett forsøk. Satte igjen skiene midt på østflanken og gikk opp til den på knallhard snø. Harry startet på første pitch men kom ned igjen etter ett kvarters skraping på snø som raste ned, ingen plastring under. Med andre ord, typisk Lyngen...

Gikk rundt pillaren og prøvde en annen linje med samme resultat. Vi ble enige om at dette ikke var noe poeng og traverserte bort til en renne som virket å gå nesten helt opp til toppen. Lett klyving oppover via ett par halvbratte opptak krydret med enkelte svapassasjer. Det gikk radig og før vi visste ordet av det skimtet vi en nedsnødd varde foran oss. Dagens første pust i bakken og utsiktsorgie alle veier. Klatret forsiktig ned igjen over svabergene og
traverserte tilbake til skiene. Returen ble litt knotete for Harry som hadde store problemer med sine nyinnkjøpte Atomic Backland-randostøvler. Spennene falt av, og han endte opp med å knyte slynger rundt skoen for at den ikke skulle dette av. Dere er herved advart.

Nedkjøringen gjennom skogen var super, og etter en kort dag var det bare å laste inn stæsjet og returnere til "the crib" i Tromsdalen.


Formidabel topp. 

Hvitt og blått. 

Vi brukte faktor 15.
Sydflanken

Rett opp her. 

Spasertur med kort stokk.
Været var med oss.
Høyt oppi flanken. 

Deler av pillaren.
Det ble med dette. Ræva forhold.

Var ikke noe særlig bedre her. 

Denne renna virket lovende. 

Noen opptak. 

Pluss traverser. 

Siste opptak

Lett til topps. 

Som var her. Sånn ca. Enorme skavler. 
Nydelig utsikt mot Piggtind etc.
Vi har ikke mer moro enn det vi lager selv. 

Lurt å holde tunga rett i munnen her. 

Cruxig nedklatring. 

Rutsjet ned resten av renna. 

Masse linjer her... 

Like før dagen går ned. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar