tirsdag 19. april 2016

Det fjerde korstoget til Piggtind

Dato: 8.4.16
Tur: Piggtind

Piggtind (1505m), landemerket i Balsfjord/Storfjord har nesten blitt en tradisjon for undertegnede å gjøre med ski på bena og øksa i sekken.


Äter igjen gryr dagen... 

Emma snudde her for noen uker siden pga skredfare, og var således gira på revansj.

Innmarsj på raskt skareføre (mulig jeg gjentar meg selv nå....) gjorde at bootingen opp sydrenna (normalveien) ble en behagelig affære til stor kontrast fra første tur hvor det var gjennomslag opp til knærne og ett generelt blodslit med stort rack og tunge ski.

Denne gangen hadde vi med ett halvtau, en 60m rapellcord, 2 kammer, 2 kiler og en liten rapellslynge, Light and fast altså.

Vel fremme i skaret mot hovedtoppen racket Emma opp det lille vi hadde med og ledet opp til toppen (ca 60 meter) på en kamkile uten større dramatikk. Solid og stødig som bare det. Topputsikten ble desverre ikke den helt store pga noen skyer som surret rundt toppen, men da vi rappellerte ned i skaret igjen var det stekende sol der nede og vi benyttet anledning til en times solbad før returen ble unnagjort. Noe slushkjøring nederst i renna var heller ikke feil.

Vel tilbake i bilen ble jeg servert hjemmelagd rabarbrapai (nam) før vi satte kursen mot Tromsø og middag hos Kjersti. De skulle gå Ersfjorstraversen dagen etterpå, mens jeg satte kursen mot Lofoten hvor jeg skulle joine deler av Team Mammut på Lofoten Split og Toppturfestival.Piggtindskaret

Revansjelysten

Superføre opp de 800 høydemeterene

Det rackes. Nordveggen til venstre. 

Stand. Det enkle er ofte det beste.  

Mye is inni renna
Velsikret. 
Endelig!

Dagens hangdog og Rope-gun

Retur. 

Ikke ofte man har tid til dette!

Brukbart i starten av renna

Og bedre lenger ned. 

På en slik dag må det være lov til å glise.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar