tirsdag 26. april 2016

Spontantur til Lyngen øst

Dato: 16.4.16
Tur: Storgalten & Peppartind

Etter mange dager på tur blir man mer selektiv på hva man gjør. Når man legger seg om kvelden og værmeldingen er såder er ikke neste dag akkurat planlagt.


Shorts & SlushStrålende sol om morran da jeg våknet og tok kontakt med Nils Hermann for å høre om han var gira på tur. Det var han selvfølgelig og vi rakk ferga til Svensby i minnelig tid. Nils foreslo Peppartinden (1274 moh) i indre/østre Lyngen og det passet utmerket i og med at dette var noe nytt for begge.

For å komme oss dit var planen å gå over Storgalten, ned østsiden og gå over Gamvikblåisen, bagge toppen og tilbake over Galten. Varmt oppover til første topp og det ble til at vi gikk rimelig lettkledt. Jeg hadde heldigvis med shorts, mens trønderen hadde valget mellom klam gore-tex og bokser. Han valgte det siste. Siden vi var litt sent ute prøvde vi å holde litt tempo og brukte vel halvannen time opp til Storgalten uten å svette for mye. Kjørte rett ned til breen fra toppvarden via en renne i "østveggen". Nydelig kjøring nedover, selv om Nils sendte ut ett solid slushskred og fikk seg ett hallingkast da han kjørte ned etterpå.

Gled ned til gryta rett under Peppartinden og fulgte sydryggen til topps. Stygg drønning og sprekkdannelser i østsiden gjorde at vi holdt oss på ryggen helt til topps.

Nydelig utsikt spesielt mot havet og øyene nord for Lyngen som jeg knapt har sett før.

Nedkjøringen var nydelig via en renne i vestveggen og glisene var rimelig brede da vi suste ut på breen etter gode 400 meter med supre forhold.

Trasket opp til foten av Storgalten hvor vi møtte på Emma og Martin som hadde startet senere enn oss. Slo følge med de nedover og fant en renne som utrolig nok ikke var oppkjørt av de mange hundre besøkende på Storgalten de siste dagene.

Emma skysset oss til bilen som stod på andre siden av brua og vi rakk ferga hjem til Tromsø med knappest mulig margin etter noe frisk kjøring... Vi var noe sultne og tørste, og fikk flott oppvartning av fergeselskapet selv om kiosken egentlig var stengt. Kudos til de!Vi ante at dette kunne bli varmt. 

Solbrunfilter er desverre ikke tilgjengelig på blogger. 

Renna ned fra Storgalten

Ned Storgalten
Finner dere en trinse ett eller annet sted her, si ifra. 

Brestemning 

Det går oppover igjen. 

Her gikk vi en av gangen. 

Storgalten i bakgrunnen 

Ryggklyving 

Fotogent landskap 

Nesten oppe. Hadde stort sett ski på hele veien

Nydelig utsikt

Renna ned til breen. 

Hvor var den renna da?..

Emma nyter ettermiddagspudder. 

Martin drar på i halfpipen. 

Rutevalg

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar