tirsdag 13. januar 2015

Polarkulde på Hamperokken

Dato: 12.1.15
Tur: Hamperokken

Planen for denne turen var en linje jeg hadde sett ut på Hamperokken på de mange turene dit i fjor høst.

En blå morgen..Vegard R. ble med på tur og vi kjørte fra Tromsdalen grytidlig i og med at jeg skulle på jobb senere på dagen. Temperaturen viste "bare" -12,5 her ute, men den sank jevnt og trutt og da bilen stod parkert ved stien opp til Rokken viste den -24 grader. Tunglastet som vi var med stæsj ble vi likevel fort varme på de snaue 1000 høydemeterene opp til ryggen. Fin snø oppover her forøvrig.

Vel oppe på ryggen skimtet vi dagens mål og trasket bortover med stegjern på bena. Varierende føre, skare, blankis og gjennomtråkk til lårene. Bannskapen haglet til tider bortover, men etter litt knot og en stopp hvor den ene dunvotten min blåste ned til Skjellelva stod vi etterhvert ved innsteget til ruta jeg hadde tenkt på. Det viste seg å være en bommert, delvis kompakt og overhengende fjell med løssnø, ikke plastret i det hele tatt. Det virker som det ikke har regnet over 1000 meter, null hold i snøen. Etter noen halvhjertede forsøk ga vi opp og klatret opp via eggen til venstre for normalruten. Vinden tiltok voldsomt og til tider klarte vi ikke holde oss på bena. Det var hyggelig å se sola igjen, selv om den gleden bare varte ett lite minutt.

Kombinert med over tyve minusgrader og kuldekrem som begynte å fryse ble det en kort stopp på toppen før vi løp ned igjen til skiene som stod nede ved ryggen. Vegard kjørte ned mot Litleskaret mens jeg kjørte ned mot Skjellelva for å prøve å finne votten, noe jeg selvfølgelig ikke gjorde. Premien var 300 høydemeter opp igjen på hardskare og gjennomslag, til fots. Fellene var fulle av snø og festet heller dårlig.
Endelig oppe på Middagsaksla igjen kom det endelig en liten opptur, nedkjøringen til bilen over Vartavarhaugen var overraskende bra, med 10-15 cm løssnø helt ned til bilen. Vegard var allerede på plass og hadde varmet opp bilen, noe som var meget passende... Satte rompegrillen på full guffe og suste tilbake til byen og rett på jobb.

Alt i alt var det likevel en meget kurant tur!

Tatt i krysset opp til Brevikeidet.


Klar til dyst

Litt knot i skogen, men kom nå igjennom tilslutt.

Dagslys #1


Dagslys #2


Første del av ryggen var okei.


Det ble hjemmeseier denne gangen.


Selv om vi gjorde et forsøk.


Litt til venstre for "normalruta"


Men noe posering tok vi oss tid til.


Eggklyving #1


Eggklyving #2


Flotte farger


Men iskaldt. 


Denne hadde vi gleden av noen sekunder..


Trekkfullt på returen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar