fredag 22. august 2014

Kaminsnadder på Mellomtind

Tur: Klatring på Mellomtind
Dato:21.8.14

Med fint vær var det bare å komme seg ut igjen, stakk ut til ytre Kvaløya og Mellomtind sammen med Eivind J. Kort pitstop på Eide Landhandel hvor den berømte pytt-i-pannen ble testet ut, jaggu var den god!


Sydveggen på Mellomtind


Anmarsjen gikk radig, og etter 40 min stod vi klare under veggen som virket veldig interessant med store formasjoner. Første rute var "Psyconaut" eller noe sånt, en enkeltpitch på 60m, 6-. Tapte som vanlig stein-saks-papir og Eivind fikk denne. Artig og lettsikret rute med tydelige riss hele veien. Prøvde en liten variant på en ekstra taulengde men droppet den, ihvertfall denne gangen.

Ruta følger diederet til høyre


Noe vegetert men friksjonen var super

Snart på 6- opptaket


Utsikt fra rapellfestet (boltet)

Prøvde en variant her...


Så var det klart for dagens hovedmål, "Fornøyelseskanalen", 6-, 3 tl. I føreren beskrevet som en "airy chimney". Jeg ledet an og beskrivelsen viste seg å stemme. Artig kaminklatring med spesielle flytt inn og ut av kaminen. Strakk taulengden til 60m, fant ingen god standplass. Endte opp med gå 2 taulengde (5+) på løpende forankringer. Eivind fulgte godt på og jeg satte standplass på hylla til 3 og siste taulengde. Den tok Eivind, med en fin variasjon til høyre i en relativt bratt vegg. Ryddet unna litt løsgods i toppen før vi returnerte via et skar i nordveggen. Nede ved bilen til ca kl 23.00.

Dette var skikkelig fjellklatring, spesielt kaminen var meget interessant og jeg ser for meg den som en glimrende vinterrute.


Klar for kamingufs

Heelhooking på lavt nivå


Men utrolig kul rutePå siste taulengde

Eivinds variant, 4+

Kveldsstemning


Peace out


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar