tirsdag 7. juli 2015

Midnattstur på Trænastaven

Dato: 1.7.15
Tur: Trænastaven

Hjemme fra huset på Lurøy kan min mor på 64 år se rett bort på Trænastaven, og drømmen om å komme seg opp der har levd lenge. Hun har vært med meg på flere relativt utfordrende turer her i Lurøy, blant annet Hestmannen, Strandtind og Elvasstind (lett klatring på sistnevnte). Jeg trodde at havgapets havpinakkel måtte være innafor, og vi ventet på en passende anledning.



Artig klyving!



Tok siste hurtigbåt ut til Træna, lånte båt av Arve J. (som driver Jokerbutikken der ute, tusen takk!) og kjørte ut til Sanna. For å komme til nordvestryggen måtte vi gå rundt på nordsiden av øya og etter en liten halvtime stod vi i fjæra under "innsteget". For å komme opp dit måtte vi scramble opp noen gressbakker før moroa kunne starte. Tauet kom på og klyvinga kunne starte. Ryggen består av mange opptak med litt gressvandring imellom. Sikret henne over alle bratte partier og litt over midnatt stod vi endelig på toppen og beundret utsikten og midnattssolen. Vi satt en liten halvtime før returen startet. Firte mor ned alle opptakene og smilet ble større og større jo nærmere vi kom fjæra. Vel nede ble det en liten feiring med matpakke før kursen ble satt tilbake til båten som lå ved flytekaiet på Sanna. Tok oss tid til en liten sightseeing rundt en av Norges vakrest øyer før vi returnerte til Husøy. Duppet ett par timer i båten før hurtigbåten tok oss hjem til Lurøy igjen.

Takk for en flott tur!

PS: De som klager over bolting i fjellet burde ta seg en tur utover til Træna. 8 borrebolter på en rygg som kan by på riss og blokker til den store gullmedalje. Synderen er vel som vanlig 71 grader nord eller noe sånt.




TrænaTV



En sti har blitt til

Og ikke en eneste knott!

Det bratner til

Litt gressklyving sånn imellom

Siste opptak

Som ble forsert etter alle kunstens regler

Endelig!

Retur samme veien

 Sydenstrand

Nordvestryggen midt i bildet. 

2 kommentarer: