onsdag 26. november 2014

Zappfeegga

Dato: 25.11.14
Tur: Zappfeegga på Kvaløya


Selv om mørketida reelt sett er igang her oppe er det fremdeles mulig å dra på tur. Etter å ha hostet meg gjennom en kjip uke kunne Yr by på ok vær før himmelens sluser skal åpne seg igjen..
Den hyggelige anmarsjenTimme E. hadde spurt om tur tidligere i høst og endelig passet det for begge. Var i tvil om hvor vi skulle dra, men endte på Zappfetoppen via Zappfeegga som skulle ligge på grad 4, 4 tl. 
Kjørte relativt seint fra Tromsø og var ikke igang med anmarsjen før kvart over ni. Det var tungt for undertegnede opp gjennom den bare og småglatte ura, men heldigvis åpnet luftveiene seg noe etterhvert og det ble levelig. Etter litt over en time stod vi ved innsteget til eggen som var rimelig snøfattig. Ble enige om å gå på løpende forankringer, jeg smatt opp de første meterne og Timme kom etter. Veien videre var like snøfattig, mens Zappferenna ved siden av var full av snø. Da var valget rimelig enkelt, vi tok ut til venstre og fulgte renna nesten helt til topps. Snøen var relativt kompakt og sikringene ble hengende på selen. 
På toppen fikk vi ett lite glimt av sola gjennom skydekket, balsam for sjelen og sår hals.
Etter å ha fortært en marsipanpølse returnerte vi via samme renne og trasket ned til bilen igjen, begge godt fornøyde etter en tur som overgikk forventingene.Klatrehytta er ikke helt nedsnødd enda

Egga


Dagens eneste taulengde.


Hostet meg oppover her


Siste opptakLett bort til toppen

Mmmmmmarsipan


Lenge til vi ser denne igjen..


ReturArtige formasjoner

Interessant skirenne når snøen kommer?..

Fornøyd med turen.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar