torsdag 23. mai 2013

Klatreweekend i Barcelona/Costa Daurada

I år ble 17mai-helga laaaang, derfor benyttet undertegnede & Martine sjansen til å ta en langhelg i det Ryanair refererer til som "Barcelona", det vil si Reus flyplass som ligger 2,5 time sør for byen. I umiddelbar nærhet av Reus ligger fantastiske klatreområder som La Mussara og Siurana som er kjent for balleharde ruter. Heldigvis fins det også mange ruter for oss hobbyklatrere og siden disse fjellene ikke er akkurat overbefolket (les Hauktjern på en godværsdag) så vi virkelig frem til oppholdet.

Vi besøkte området i 2010 til samme tid, den gang bodde vi i telt og holdt på å fryse fordervet da vi så for oss sydentemperaturer og hadde med tøy deretter. 4 dager med vind, regn & temperaturer ned mot frysepunktet gjorde at det ble en minneverdig tur på alle måter...

Denne gangen bodde vi på ett flott hotell i Capafonts som ligger midt i smørøyet mellom alle cragene, kan anbefales på det sterkeste! Hyggelige folk som nesten ikke kan engelsk, men er av den oppfatning av at alt ordner seg uansett språkbarriere. Utsøkt mat til hyggelige priser, og siden dette er ett fjellområde er landsbyene små og det er vanskelig å finne matbutikker med normale åpningstider. Lettvint & greit med hotell som ordner alt da. 

Her finner du hotellet: Davall Placa

Vi klatret ett stort antall ruter på 4 dager, noen av de var riktig lange (35-40 meter) og hadde en skikkelig "fjellfølelse" over seg.Variasjonen er stor med mye forskjellig fjell, sva, overheng og en og annen tufarute. Dype riss og sprekker gjorde at jeg nesten angret litt på at jeg ikke tok med diverse sikringsutstyr istedenfor å bruke boltene. Utvalget av ruter mellom 5 og 6b er stort og kvaliteten er stort sett veldig bra. Graderingene er ikke akkurat "softe" her så du reiser ikke hit for å bygge selvtillit. Området anbefales på det sterkeste, men husk dunjakke!


Klatreføreren
Capafonts

Artig 6a-rute

Dunjakka var med denne gangen!

TV-cragene på La Mussara6a+

Vilanova de Prades, korte men artige ruter

Martine ledet også her

En av de fineste sportsrutene jeg har gått


Denne kunne vært naturlig sikret

Kjemperute!

Sirurana i bakgrunnen

Fortsatt Siurana

30 sekunder senere strømmet regnet ned.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar