mandag 11. mars 2013

Topptur på Juratind

Juratind er kanskje en av de mest markante tindene i Romsdalen. Fra Isfjorden kan den minne om Slettmarkspiggen etter en runde i blyantspisseren. Kvasse saker altså...

Da min bedre halvdel jobber med å bli fjelldronning/prinsesse av Romsdalen eller hva det nå heter ( 7 topper i Romsdalen) og denne er en av kandidatene på den lista var denne turen høyaktuell.

Turfølge var også Jørgen fra Bull Ski & Kajakk og Sonde K/Espen pluss Gal Krokfot. Med 6 stk trodde jeg vi skulle slite med logistikken på det lille klatreopptaket men det løste seg greit.

Startet opp fra Rabben ca halv ni, med grei labbing oppover var vi oppe ved Hoemskaret til fin lunsjtid. Her delte vi oss litt, jeg gikk først med Martine, Jørgen og Gal krokfot opp til starten på vestryggen. Litt utsatt klyving før opptaket som ifølge føreren skulle være grad 2. Snøen var ikke til mye hjelp, så det ble særdeles uelegant krafsing 4-5 meter oppover før jeg kunne ta opp resten på topptau. Sonde K og Espen kom etterpå så etter hvert ble det virkelig så folksomt og hyggelig på de få kvadratmeterene som var tilgjengelig på toppunktet. I tillegg kom det enda ett taulag med 3 stk etter oss så det ble noe logistikk-knot, men i fint vær som vi hadde hele dagen løser som regel ting seg greit. Jeg satte opp rapell i en svær blokk, og alle sammen, inkludert Sondre K kom seg greit ned. Dobbel overhåndsknute er state of the art. :)

Da Espen hadde fjellski ble det til at undertegnede, Jørgen og Martine kjørte ned i forveien. Fantastisk kjøring i det første henget, resten ble litt blandet drops med noe slag og en binding som løste seg vel litt mye ut. Bekkedalen i bunnen var knallfin med mange naturlige "kickere" eller hopp som vi middelaldrende kaller det.

Alt i alt en fin dag, litt synd med vinden som hadde pakket snøen vel mye fra 1200m og nedover.

2 kommentarer:

  1. Det siste bilete var fantastisk, må ha vært ein utruleg kjekk, smart og oppegåande fotograf? :)

    SvarSlett
  2. Fantastiske bilder! Romsdalen på sitt beste, og som kun friskuser får opplevd. Vi andre får ta til takke med Juratind som vårtur.

    Andreas

    SvarSlett