torsdag 11. august 2016

Kuffner-Ridge på Mont Maudit

Dato:3.8.16
Tur:Kuffner-areten på Mont Maudit

Etter noen dager med grisevær nede i Cham ble det endelig levelig igjen og vi satte kursen mot Torinohytta med nesene vendt mot Kuffner-areten (700 m, D, IV). på Mont Maudit.
Jeg hadde pådratt meg en luftveisinfeksjon i løpet av sommeren og hostet meg nesten ihjel, derfor passet det veldig greit med en moderat tur.

Scrambles in the AlpsEtter å ha sovet 12 minutter totalt pga snorkende fyr i underkøya (hvorfor fins det ikke forbud mot snorkere i sovesaler, evt egne reservater?..) ruslet vi fra hytta og bort til innsteget på ruta. Dette tok ca 2 timer. Pga jordras/steinras valgte vi det såkalte direkte innsteget, jeg så vel i utgangspunktet ikke noe forskjell på dette og "orginalinnsteget". Snøbakke er nå snøbakke. 
Siden jeg hostet og svettet/frøs om hverandre ble vi kjapt enige om at Emma skulle lede an hele dagen med undertegnede i en hostende mentorrolle.

Emma ledet an de 700 høydemeterene på stødig vis via bratte opptak, smale snøegger, mikset terreng og en flott uttopping like under Maudit. Utsikten mot folketoget som var på retur fra Mont Blanc var en fin påminnelse om at alpin klatring definitivt er morsommere enn snøtrasking. Effektiv leding leding av Emma som brukte kortere tid enn estimert i guideboka.

Småløp ned brekaoset under Tacul og møtte på en sliten Eivind J. og Sondre som hadde vært på Mont Blanc uten noen særlig akklimatisering. Rakk heisen med god margin for en gangs skyld og feiret sendingen med is og smoothie.

Fin rute!


Morgengry
Direkteinnsteget her. Mye travle folk foran oss, ventet til de var ute av sikte før vi fortsatte. 
Snøbakken som ledet opp til eggen/ryggen.  
Diableryggen til høyre. 
Opp mot den smale snøeggen som er blikkfang nr 1 på denne ruta. 
Emma forserer denne. 
Løst og fast om hverandre. 
Nok en travers rundt en pinakkel. 
Etterfulgt av bratt klatring. 
Siste etappe mot Maudit. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar