onsdag 10. februar 2016

Iselvfossen i Lyngen

Dato: 7.2.16
Tur: Isklatring i Lyngen

Etter å ha slappet av i en superfin rorbu hos Sørheim Brygge på Lyngseidet var det bare å komme seg ut på tur igjen.  Iselvfossen (WI5, 200m) så ut som en fin linje, og da det jo ikke noe å fundere på?


Kavringtind i bakgrunnen


Halvtidlig oppstart søndag morgen, kjørte til Kvalvik og parkerte ved gården til en hyggelig bonde som ønsket oss lykke til.

Anmarsjen var horribel med snø opp til hoftene, gjennomslagskare og glaserte steiner/grener. Mye bannskap og hosting/harking fra undertegnede på vei opp.

Etter en god time stod vi endelig klare, forholdene virket lovende. Kjente at jeg fremdeles var noe redusert men første pitch (60 meter, vedvarende nokså bratt) gikk greit. Kjersti fulgte på med sløve Quarks og enda sløvere stegjern og måtte ta skikkelig i. Andre pitch var også nesten 60 meter, litt mer kronglere over piper og isslør, pluss en real dusj de 20 siste meterene. Jeg satte stand over ett skikkelig opptak og "punkterte" samtidig isen slik at en fin liten elv strømmet nedover. Kjersti kom opp, våt til skinnet men like blid.

Tredje taulengde var noe kortere, ca 40 meter og endte opp på en hylle med utsikt og helt beskyttet for vær, vind og fallende is. Kunne nesten slått opp telt der.

En liten travers på hul is før det ble vertikalt 10-15 meter. Heldigvis var det myk og fin is, slik at det gikk egentlig veldig greit. Merket godt en ukes tid med inaktivitet så det passet egentlig veldig greit å toppe ut etter ca 30 meter klatring. Nydelig klatring.

Mørket kom sigende på, og rapellene (2x) ble gjort i mørke uten dramatikk av noe slag.

Småløp ned til bilen og suste avgårde til Tromsø, meget fornøyde etter en kjempehelg.

Tusen takk til Sørheim Brygge for standsmessig overnatting!Utsikt fra Brygga. 

Man kan bli bortskjemt av mindre. 

Iselvfossen

På tur med Subaru. 

Går det an å gjøre seg lettere enn det man er?..

Undertegnede sliter seg oppover. 

Snart fremme.

Første taulengde. Nydelig, rett og slett. 


Ice ice baby

Dags for å file øksene?... 

Løvley!


Og rett inn i dusjen. En kalddusj. 

Iskunst på siste standplass. 

Ut, bortover og oppover. 

Endelig oppe. 

Mørket kommer sigende. 


Retur

2 rappeller ned til ryggsekkene. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar