torsdag 12. mars 2015

Miksklatring i østveggen på Mont Blanc du Tacul

Dato: 8.3.15
Tur: Gabarrou-Albinoni, III 4+, 500m


Da var det pån igjen, denne gangen stod en av klassikerene i østveggen på Tacul på listen over dagens gjøremål.


Godværsklatringen fortsetter


Jo fra Dombås ble med på tur, og vi hadde som vanlig plass på første bane oppover.
En liten motbakke på hele 100 høydemeter til innsteget hvor det allerede stod endel folk. Vi var kjappe og kom først opp de første snøbakkene før klatringen kunne starte. Renna/kaminen var full av is, noe mange andre hadde fått med seg. Jeg hooket stort sett hele veien, og det var faktisk ganske ok å kunne gå 12 taulengder med så og si vedvarende is uten å bruke noe særlig med krefter. Jo fulgte hele tiden på i god stil og oppdaget etterhvert at han heller ikke trengte å bruke så mye krefter. 
Vel oppe på toppen fikk vi i oss den obligatoriske tekoppen og rappellerte ned før den vanlige returen ned Valle Blanche. Der møtte vi Tormod G. og en slowboarderkompis av han. Kappkjøring ned James Bond-tracken, vinneren sier vel seg selv... Brattkjører vs fjelljoikas er rått parti. Men vi kom først opp bakken til starten av tracken om ikke annet!

Nesten tskjortevær

Linja til venstre i den tydelige couloiren i midten

De første pitchene er bratt snøbakke

Endelig blir det brattere

Jo i godt driv

Første stand

Endelig litt bratt

Godt driv oppover

Joikas på tur


Hookorama

Noe Jo oppdaget etterhvert

Relativt bratt men lett

Solide standplasser

Dagens eneste kamplassering

Brattest i toppen av ruta

Måtte over en liten "isplugg" i toppen

Enkel overhånd er state of the art. 

Selfie igjen, sånn som ungdommen lika

Off we go..

2 kommentarer:

  1. Hei Signar, eg syslar med tanken om tur til Cham for å gjere slike saker som i denne rapporten, altså isklatring i sånne fine renner. Eg ser du har vore der både litt på vinteren og ein del på sommaren. Kva er bra tider for klatringz der nede? Er mars bra for alpin isklatring, medan om ein ex. skal gå Cosmiques og Mt blanc så er sommaren bedre?

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei! Kommer an på hva du er ute etter. Skal du ha forhåpninger om is er desember-mars fine måneder. Cosmiques og Mont Blanc er egentlig ikke sesongavhengige. Vi gikk Blanc på ski i mars og var veldig fornøyde med det.

      Slett