søndag 15. mars 2015

Langtur på Les Courtes

Dato: 10. til 11. Mars
Tur: Les Courtes Swiss Route, 800 m 

Gjesterapport fra Eivind Hugaas

Med lite tid til rådighet og knallværmelding ble kursen satt mot Swiss Route på Les Courtes tirsdag kveld. 


Nelson og Signar tar ruta i nærmere øyesyn mens skyene letter etter nattens snøfall


Med lite tid til rådighet og knallværmelding ble kursen satt mot Swiss Route på Les Courtes tirsdag kveld. Taktikken var i klassisk cham stil å sove på heisstasjonen for å få en tidlig start, noe som var nødvendig da Nelson måtte kjøre til Belgia onsdag kveld, derav lite tid. Kvelden ble tilbrakt på det rolige viset med snøsmelting og drytech. Alpin start kl 4 ble litt utsatt pga tett snødriv, heldigvis letta det litt i 6 tida og vi satte av gårde ned mot Argentiere breen.

Etter 3 timer var vi klare ved bregleppa som bydde på dagens crux rent klatremessig med ett 4 meter vertikalt opptak ut av bregleppa, morro for unga. Etter bregleppa gikk ting ganske på skinner og vi toppet ut kl 14 etter 4 lange, løpende taulengder. For å unngå leggpump kjørte samtlige Dynafit sko låst i skimodus, det funka (heldigvis). Ruta består i hovedsak av en første halvdel med morsom isklatring før siste halvdel byr på en uendelig lang 50 graders snøbakke. Vi hadde is/neve på hele ruta og sånn sett veldig greie forhold. Returen gikk via en snørenne syd før toppen som ofte stås på ski, for de som liker slikt. Vi var nede ved skia igjen kl 16 og fikk hele Grand Montets anlegget for oss selv på vei ned.

Morgenstemning


Lett snødrev på starten av dagen
Signar og Nelson leter etter en farbar vei opp bregleppa.

Signar på støtern på rutas crux: bregleppa.
Enkel belay

Det blir litt brattere

Sosialklatring

Undertegnede koser seg
Med tre i taulaget var det definitivt mer sosialt å følge enn å lede. Signar og undertegnede nyter morsom klatring på starten av ruta mens Nelson styrer skuta.


Undertegnede har tatt over styringa mens Signar og Nelson har tatt rollen som lodd

Signar i tet midtveis på ruta.

Nelson og undertegnede cruiser i Signars dragsug

Yeah, if we do one 120 m length from here we will be on the top in no time". Etter 300 m løpende var vi fortsatt ikke på toppen, lærdom: alt er større enn det ser ut til i Chamo.

Vi topper endelig ut
Grandes Jorasses

Nelson rusler over toppen på Les Courtes med Aiguille Verte i bakgrunnen.
Retur


Ned nordøstcouloiren

Tåka ga seg heldigvis


Ruta er den åpenbare linja midt på fjellet. Staven skulle peke på ruta i klassisk stil, men dette klarte ikke fotografen å få til ser det ut til.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar