tirsdag 2. september 2014

Småtindtraversen i Beiarn

Dato: 5.7.14
Tur: Småtind (Beiarn)-traversen


Ett av sommerens prosjekter var å få gått Småtindtraversen over hele 13 topper i Beiarn. Inspirasjonskilden var "Fjellfører for Bodø" hvor førstebestigerne kunne fortelle om en episk tur på 35 timer. Meget forlokkende! Ruta vises fra sør.

Fra fjellfører for Bodø


Kristian Vindvik ble med, vi startet ved veien rett under Stortind og var på toppen i løpet av halvannen time. Fine sva gjorde at vi kunne spasere greit opp. Fra toppen så vi bortover hele traversen og satte igang. Et par rapeller ned til skaret i bånn og ett par lette taulengder opp til 1 nål. Fra 1. store - 2.nål - 3.nål og 2.store var det egentlig bare lett klyving, tauet ble stort sett liggende i sekken såvidt jeg husker. Klyvingen var fin, fast og til tider luftig men aldri vanskelig. 2x60 m tau og nesten fullt rack var i overkant, hadde jeg gått denne igjen ville jeg nøyd med meg med ett randotau og ett par kammer.

Opp til Langstrakt måtte tauet frem, men 6- som føreren anga fant vi ikke, kanskje 4+, 5-? Det gikk ihvertfall veldig greit i anmarsjsko. Under rapellen fra Langstrakt og ned til Skaftet mistet Kristian kameraet sitt, det var egentlig den eneste dramatikken vi opplevde på turen. Hvis noen finner det blir vi veldig glade :) Returen som var noe dryg gikk via Sautinden, og vi endte på ca 12 timer fra bil til bil uten å stresse. En flott dag i ett fantastisk vær på en av de finere traversene jeg har gått i Norge.

Lett klyving opp til Stortind

Snart oppe på Stortind

Rapell ned til 1 nål

På ryggen opp til 2 nål?..

Føreren studeres

Tror jeg kløv ned til venstre her

På 3 nål

Ikke langt igjen nå

"Jada mamma, alt ok. Vi slo av platene på komfyren"

Tilbakeblikk

Klyving ned til Langstrakt

Langstrakt sett fra skaret


Kristian følger på opp til Langstrakt

Og er happy med det!

Tauhiving ned fra Langstrakt

Og der forsvant kameraet

Opp mot p1320

Nok ett tilbakeblikk

Kristian snart oppe på Grusdynga

Dryg retur


Men en fantastisk tur! Gikk fra høyre mot venstre. (vest-øst)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar