lørdag 7. mars 2015

M6 Solar på Pointe Lachenal

Dato:7.3.15
Tur: Miksklatring på Pointe Lachenal


Endelig løyet vinden såpass at heisen opp til Aiguille du Midi var igang igjen og vi stod klare som bare det på første bane opp.På vei opp til innsteget


Lenes kræsjkurs i alpinklatring var igang og jeg ble anbefalte ruta M6 (III, M5+, 200m på Pointe Lachenal like under Mont Blanc du Tacul. Hadde visstnok vært gode forhold der i forrige uke. Kjørte ned til innsteget på ski og satte igang. Fra breen kunne jeg se at det var lite is i ruta, men bestemte meg for å gi det ett forsøk.. Første taulengde var grei med ett vertikalt opptak før det slaket ut noen meter. Likevel var det ikke helt straight forward, interessant! Lene kom etter i godt driv og man skulle ikke tro at hun var fersk i dette gamet.

De neste 3 taulengdene var superinteressante med tynn is, lange utklatringer i kaminer med lite sikringsmuligheter og mange kreative flytt for å komme seg opp. Solid for graden, spesielt med lite is. Aldri veldig vanskelig, men man måtte holde tunga rett i munnen.

Vi tok lunsj på en liten hylle før siste taulengde til topps som var en ren snøfreserlengde. Kjørte ned Valle Blanche i ettermiddagssol og rakk akkurat siste tog ned til Cham igjen.
Takk for en flott tur!Fornøyd med å være igang

Klar for første taulengde.
Snølengde ifølge føreren..

Ikke noe å si på utsikten

Det bratner til

Sånn som ungdommen lika!

Artig parti midt i ruta

Rett opp!

Endelig litt is igjen

Alltid fornøyd!

Lunsjhylla

En nydelig dag i fjellet

Snøfreserlengden. Sukkersnø uten hold hele veien. 

Nye ruter spottes

Nede i Valle Blanche

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar