onsdag 18. november 2015

Buren & Lille Piggtind. Alpinisimus Light

Dato: 14-15.11.15
Turer: Buren & Lille Piggtind


Etter nok en grå uke begynte endelig solen (eller det lille vi ser av den) å titte frem igjen over fjellene i Malangen, helga var nært forestående og vi var turklare!


Nesten skiføre på Lille Piggtind


På lørdag ble det fottur til Buren med Hannah pga dårlige prognoser innover i fylket. Grei tur, endel snø i toppen, flott utsikt og 800 høydemeter i beina om ikke annet.

Søndag var mer lovende, vi kjørte inn mot Lille Piggtind (1032 moh) som troner over Lakselvbukt. Andreas W. (som jeg ble kjent med i Lofoten i sommer) og Hannah ble med på tur.
Parkerte sånn ca rett under tinden og fulgte åpen skog ett godt stykke oppover før en særdeles grov steintur gjorde at det ble litt bouldering på nysnø/glattis før vi endelig kom i den snødekte renna som leder til toppen. Ifølge turrapporter skulle det være luftig klyving, vi hadde derfor med isøks og snøbrodder. Light & slow.

Morsomt oppover renna hvor jeg til min store glede observerte at det var masse is på veggene rundt den. Lover meget godt for vinterens miksklatring der inne!
Det gikk greit oppover med alle sammen, og vi kom opp til toppen akkurat når lyset var på sitt vakreste. Lakselvtindmassivet var desverre i tåka, men eller var det definitivt ikke noe å si på utsikten.
Etter 10000 bilder var det på tide å tusle ned igjen. Valgte litt forskjellige taktikker på de bratte stedene, jeg foretrakk å hoppe mens de andre rutsjet ned. Tok en mer direkte rute ned som var helt okei, men dagens crux kom 50 meter fra veien. Vi var så uheldige å passere ett hus (det eneste huset på mange kilometer) og en illsint kjerring stormet ut på trappa og skjelte oss ut for å ikke vite forskjell på innmark og utmark. Ikke gikk vi akkurat over dørstokken, og vi var langt unna plenen hennes. Med lovnader om bot&bedring ruslet vi ned til bilen i tussmørke og satte kursen mot Ishavsbyen igjen, strålende fornøyde etter en topp dag i fjellet.

Fotos: Undertegnede & Hannah


Buren

Oppstart

Ersfjorden og glattis. 

Underviser mye i dans på jobb for tiden. 


Sportstopp & votter. 

Grå dager kan også være fine.

Lille Piggtind


Kald start på turen. 

Dette kalles vel en skogsbilvei sørpå?..

Ruta videre. 

Såpeglatt til tider. 

Men god trening. 

Ferdig med den verste ura. 

Fulgte renna til topps. 

Joikaz. 

Småalpint. Brodder funka. 

En stk konsentrert brite.
Flott lys midt på dagen. 

Hannah koser seg. 

Oppe og vel så det. 

Utsikt mot nordre Lyngen. 

Lakselvtindene i tåka. 

Retur. 

Legg merke til veggen rett frem. Plastret med is. 

Er den pinakkelen besteget tro?..

Skyene og tåka kom fort. 

Men vi rakk ned før det ble knot. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar