mandag 21. september 2015

Solotur på Rivtind

Dato: 13.9.15
Tur: Rivtind (1452 m)

En av de friskere toppene i Troms er Rivtind, førstebesteget i 1936 av Trygve Romsloe som var en av datidens ivrigste klatrere. Han var forøvrig fra Narvik og motbeviste vel at fjellklatring som det het på den tiden var mest egnet for fiffen fra Oslo som hang i veggene på Kolsås. Han kalte den "en frastøtende obelisk"..


Rivtind sett fra vestre pinakkel.Etter en sen retur fra Møysalen var det greit å sove litt lenger og det passet fint å ta med denne toppen på vei hjem til Tromsø.

Startet fra Lapphaugvatnet men fulgte ikke Kent Hugo sin rute, dvs 6 km over myr.. Holdt meg på en skogsbilvei som gikk over til sti som igjen gikk over til et slags tråkk, men var stort sett langt unna myra hele tiden. Fantastiske høstfarger og litt skyer gjorde det vakkert og litt ensomt innover dalen..

Endelig startet selve oppstigningen, grei skuring gjennom gress og steinblokker før siste bit til toppen gikk på sommersnø. Hadde med brodder som fungerte greit på partier med knallhard snø.

Rundet selve toppen fra øst og fulgte standardruta til topps. Lett klyving, ikke veldig eksponert, men vil ikke anbefale å tryne her.  Gradering er som vanlig ikke lett å si, rundt grad 3?

Ett skikkelig opptak over en chockstone ledet til topps og utsikten var som vanlig fremragende. Klatret forsiktig ned igjen og siden jeg hadde god tid fikk jeg med meg de 4 andre pinakkelene mot vest. Grei klyving opp på de også, og utsikten mot hovedtoppen var heller ikke ueffen. Mørket kom sigende på på returen og siste del av stien ble lyst opp av en enslig hodelykt.

Total tidsbruk anslår jeg til noe over 5 timer i greit turtempo.Innover skogsbilveien. 

Myr har sin sjarm. 

Tilbakeblikk på Gras/Myrdalen
Endelig på snø!

Høst.
Toppen fra nordøst. 

Pinakkelene mot vest. 

Rett opp kaminen midt i bildet. 

Tydeligvis endel trafikk her. 

Innerdalsblokker. 

Toppeggen. 

Laangt tilbake.. 

1 kommentar:

  1. Var med salige Paul Davies der i 1982. Da bygde vi varder på pinnaklene i midten som ikke var høyest. Det var en opplevelse jeg ikke har fått igjen. Fantastisk fint fjell takk for fine bilder.
    Mvh Dag Eriksen

    SvarSlett