tirsdag 9. juni 2015

Baugen: Kvaløyagranitt

Dato: 31.5.15
Tur: Baugsprydet & Silhuetten

Har hørt mye bra om klatringen oppe på Baugen på Kvaløya og undertegnede, Eivind og Stephanie ruslet opp på ski sammen med Øystein S og Halvar.
De skulle gå Silhuetten (6+) mens vi skulle prøve oss på Baugsprydet (6).

Bilder: Øystein S, Eivind og deres erbødigste 

Granitt!
Litt skibæring i starten, men vi kom opp på snøen etter en liten halvtime og gikk helt bort til innsteget på ski. Siden vi var 3 i mitt taulag var det greit å gå en lettere rute med tanke på fart. 
Jeg ledet førstelengde som var noe grumsete til tider, men standplassen var praktfull om ikke annet. Eivind gikk neste som var bratt og vedvarende og jammehanskene kom til sin rett. Steph fulgte på med meg hakk i hæl og ga henne endel tips. Hun stod på og imponerte med tanke på manglende erfaring. Så var det min tur til å være i den skarpe enden igjen. Skulle opp ett dieder, pluss en overlapp. Bratt og relativt tungt, og overlappen var spennende nok siden det var vått i underclingen, men fikk nå kreket meg opp på ett vis og satt standplass på en fin hylle. De neste to taulengdene var korte og Eivind tok begge for å spare tid siden regnet var på vei inn. Toppet ut samtidig med Øystein og Halvar som hadde hatt en fin tur oppover sin rute.

Boltede rapellanker er luksus, og etter litt taujam pga vind kom vi endelig ned igjen etter 3 fulle rapeller og suste ned til bilen på flott sommerslush.

Granitten var slett ikke ueffen selv om den etter min mening ikke er helt på høyde med referansen. (Stetind :) Solfylt innmarsj

Mye å ta av

Baugen i bakgrunnen. 

Vi er i gang.


Eivind på 2 tl. 

Halvar viser muskler.

Standplass

Fortsatt vinter her oppe. Sånn egentlig. 

Halvar drar på. 


Sosial klatring #1

"Den granitten e slett ikkje verst. "

Øystein på 40meters-risset

Og er happy med det.

Litt balansegang på siste taulengde Silhuetten. 

Eivind på nest siste pitch.

Sosial Klatring #2

Nye drycoretau. Bestått pluss!


Rapelljoikas. Undertegnede sjekker yr. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar