mandag 13. april 2015

Småtroll på Trolltind

Dato: 26.3.15
Tur: Østeggen på Trolltind

Dagen etter Strandåtindtraversen var fortsatt yr.no positive og jeg dro frem en annen kremtopp på Kjerringøy: Trolltind. Førstebesteget av Carl Hall og  Mathias Soggemoen som ett plaster på såret for at det ble full stopp på Strandåtind ved Halls Hammer. Jeg hadde vært på denne tilbake i 2010 på en nydelig høstdag  og det passet fint å gjenta turen med ski på beina. 


Julia nyter dagenJulia, Cato the dog og Lene Pedersen ble med på tur. Halvtidlig start fra Bodø hvor vi rakk ferga til Kjerringøy med ett nødskrik takket være særdeles aktiv kjøring av frk. Fieler.

Innmarsjen startet i Nevelfjorden med skiene på sekken, men vi kunne heldigvis ta de på i løpet av kort tid. Det gikk radig innover Trolltindvatnet og etter litt rennetrasking stod vi like under fortoppen P768 hvor normalruta går ut på nordsiden. Cato ble parkert her og vi satte igjen skiene og tok fatt på litt snøvassing. Fulgte hyllegalleriene like under toppen og sikret Julia/Lene over ett av de mer utsatte partiene her. Så svingte vi over ryggen og tilbake i solen igjen. Den stekte godt mens vi tuslet opp til austeggen hvor noen utsatte klyveparti ventet. De ble forsert etter alle kunstens regler og eggen til topps var veldig grei. Lene kunne by på sjokoladekake på toppen (en meget positiv turtradisjon) før vi nøt utsikten som ikke står tilbake for Strandåtind.

Ned igjen gikk det greit og snart var vi tilbake hos Cato som ventet tålmodig. Nedkjøringen ble helt fantastisk med silkemyk slush langt ned mot Trolltindvatnet før en liten stakeetappe og litt skogskjøring brakte oss ned til bilen igjen.

Takk for en flott tur på verdens fineste øy! 

Cato viser vei

Ikke lettvektsski her i gården

DNT-stemning
Trolltindvatnet

Like under toppen på P768.

Vi husket solkrem.

Trolltind er en estetisk topp. 

Snøvassing

Lett sikring her

Før vi endelig så lyset igjen

Greit å ikke befinne seg i en mørk nordvegg på en slik dag. 

Ett av klyvepunktene på eggen. 

Ung, stolt og joika

Sjunkhatten er også ett blikkfang ( no offence...)

Trolltindjoikas

Panorama

Nydelig nedkjøringLene setter fart

Cato venter tålmodig

Joikatracken

Kjørte ned renna til høyre.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar