fredag 11. oktober 2013

Bildebrev fra Paklenica - Kroatia #2

Dagen etter Anica Kuk var tærne noe ømme for å si det pent etter altfor mange taulengder med La Sportiva Miura på beina. Vi bestemte oss da for å ta en kortere rute, "Kamara Sweet Temptations", 6a+, 5tl på Veliki Kuk,. Ruta fikk stjerne i føreren, omtalt som veldig flott og forventningene var da deretter.

Fortsatt liten tvil om hvilken rute man er på.

Flott start

De første 10 meterne var greie med artige flytt men så forsvant gliset fort. Absolutt alle tak var barberblad, vi snakker ikke sløve engangshøvler men siste skrik fra Gillette. Dette var definitivt ikke "the best a man can get" og etter å ha bannet meg opp til ankret med hender innsauset i kalk & blod var det greit å bli firt ned igjen og komme seg vekk fra elendigheten. Er du i området, hold deg unna denne...
Hvis du derimot liker fingerpiercing er dette ruta for deg!

Vi stakk opp til Stup Kuk igjen, fant en lettere 4-taulengders-sak igjen, "Karabore", 5c, 4 tl.
Siden jeg knapt kunne holde i hurtigslyngene mens jeg skulle klippe passet graden veldig bra.

Dette var en brilliant rute for graden med nydelig klatring! Laybacks, overheng & komfortable bøttetak i fleng. Boltingen var som vanlig frisk og satte en spiss på det hele, spesielt en skikkelig catch i ett overheng med forrige bolt 6 meter under beina på meg.

Steike korr flott!

Så kom siste klatredag, det var meldt regn i bøtter og spann på returdagen. Etter å ha varmet opp på noen polerte enkeltruter gikk vi opp mot Debeli Kuk og "Slovenski PIPS", 6a, 7tl. 


Rett opp til buskene i toppen

Føreren var tydelig her: "Its a perfect choice for those in love with cracks and grooves". 
Allerede på 2 taulengde ble det groovy nok. Taulengden stod i 5c, men andre som hadde gått den mente det var nærmere 6b. 

Getting groovy

De første flyttene var ok, men så ble det glatt, veldig glatt. Om det skyldes fjellkvaliteten eller polering pga joikas som meg er ikke godt å si, men etter å ha sklidd av 2 ganger begynte jeg virkelig å lure på om vi måtte gi oss. Tynne prusikktau i bolten tydet på at mange hadde gjort det. Tilslutt fikk jeg lirket meg 4 meter ut til høyre for kaminen på noen mikroskopiske slopere og balanserte opp over kanten til standplassen. Verdens hardeste 5c?...

Martine er alltid fornøyd på standplass

Resten av ruta var straight-forward med skikkelige riss og jeg angret nesten på at racket lå igjen nede i bilen. Det bør forresten nevnes at det var mye grønt oppover veggen. Noe botanikeren satte stor pris på :)

Siste taulengde var cruxlengden, 6a men dette merket vi ikke så mye til. Føreren advarte mot løs blokk helt i toppen av denne og dette stemte godt. En 150kilos klemblokk vippet frem og tilbake i topprisset og det var med nød og neppe vi unngikk denne.

Etterhvert ble det fryktelig varmt og da vi endelig toppet ut etter 4 timer var det deilig å dele hele 0,5 l vann som vi hadde slept med oss. 3x solide rapellfester sendte oss ned til dalbunnen igjen, og etter å ha gått endel enkeltruter etterpå stakk vi ned og testet bademulighetene. 17-18 grader i vannet, de lokale ristet på hodet av oss.

Luftig

Martine slapper av på toppen 

Yes I am

Høy joikafaktor på Stup Kuk. Nydelig pillar

Ned i det grønne

Brr

Brr #2

Siste dag kom, men det forventede regnet lot vente på seg. Martine ville gjerne lede litt igjen og hun fikk gått 4-5 ruter før det startet å bøtte ned. 

5c

I godt driv

De siste timene før hjemreise tilbrakte vi i Trogir, en historisk og vernet by med flotte bygninger & trange smug. Mye nordmenn i gatene som sjekket hvilken pizzabule som fikk best karakter på Tripadvisor på Iphonene sine, overhørte mange samtaler om klaging på været. "Dette skulle jo være sydentur". Skal dere til syden i oktober, reis til Hellas eller Kanariholmene...

Gammel men fungerende klokkeTrange gater

Paklenica var en bra klatredestinasjon med mye god og billig mat (prøv makrellen, den er nydelig) og mye bra klatring. Vil du ha lange ruter og liker runouts er dette plassen for deg, Anbefales!

Husk dunjakke!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar