onsdag 15. mai 2013

Jiehkkevárri, Norges Mont Blanc ?..

Første tur i Lyngen ble Jiehkkevárri som er Troms fylkes høyeste topp med sine 1834 meter.
Vi ankom såpass sent på torsdag kveld at vi ikke kom oss avgårde før kl 10.00 på fredag. Martine og Hellstugu-Andreas ble med på turen.

Selv om solen brant i nakken allerede fra oppstarten nede i Holmbukta var det heldigvis såpass mye snø at vi slapp skibæring. Oppover mot fortoppen som heter Holmbuktind var det rett og slett glohett. Jeg gikk i shorts og tskjorte, men hadde det ikke vært for nokså vinterbleke armer + torso hadde turen gått stort sett i nettoen.

Martine og Andreas svetter seg oppover dalen

Det var aldri særlig bratt, bare veldig langt og skiene kunne jeg beholde på helt til toppen av Holmbukttind.Siste bakke før Holmbukttind

Martine foretrekker ski på sekken


Panoramabilde, dagens mål til venstre i bildet

Fra Holmbukttind og ned til sadelen mot Jiehkkevárri er det ca 200 høydemeter, vi tok like greit av fellene og hadde en fin nedkjøring i puddersnø. Andres glemte å sette bindingene i kjøremodus og skrudde hodet inn i en skavel, men det gikk greit bortsett fra en noe såret stolthet.

Andreas i fint driv, Lakselvtindene i bakgrunnen

Resten av turen opp til Jiehkkevárri var en eneste lang og slak motbakke. Ifølge GPS'en skulle det være en kilometer til toppen, men det føltes som en mil. Vi gikk og gikk, men endelig flatet det ut og noe som kunne minne om en forhøyning på toppplatået  ble toppen for oss.

Endelig oppe!

Nedkjøringen til sadelen ble en skikkelig høydare, jeg så meg ut en flanke som var fantastisk flott med ca 35 grader helning og masse styresnø. 

Liten skikjører i stor flanke

På med fellene igjen og opp til Holmbukttind... Resten av nedkjøringen var nesten like bra, pudder i toppen og myk sommersnø i bånn.


Martine kjører på

Flere bilder og video kommer i løpet av dagen!Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar