tirsdag 5. mars 2013

Test av Atlas Aspect 24 truger

Den andre trugen jeg fikk gleden av å teste var Aspect som er produsert av Atlas. Denne markedsføres som en optimal snowboardtruge, men skal også være godt egnet til tinderangling.

Atlas Aspect 24
Førsteinntrykket var at denne var en noe nettere og lettere truge enn Tubbs Flex Alp. Kontrollveide den til 1,7 kg, altså 100 g lettere enn Alp. Stegjernet på tuppen er noe mindre og stålkantene på siden bygger betraktelig mindre enn på Tubbs-trugen. Det er strukket en duk på aluminiumsramma som skal gi god bæreflate. Hælløfteren er den samme, pga duken som er mer ømfintlig enn plast må man bruke hendene og ikke stavene hvis denne skal sette opp.

Det fremste argumentet med denne trugen er at den kan flatpakkes på sekken, og derfor være enklere å ta med seg når det blir såpass bratt at trugene må av. Dette fungerer godt i praksis da bindingene kan så og si legges helt ned. Var svært fornøyd med dette, de satt meget godt på 40literssekken jeg hadde med under testen.

Plusser:
Lett og lett å pakke på sekken
Bygger veldig lite ut, kommer ikke veien ved klatring etc.
Duken bærer veldig godt i løssnø, du "flyter" oppå, selv med relativt tung sekk.

Minuser:
Sitter ikke veldig godt på hardt føre eller traverser. Har en tendens til å skli bakover når det bratter til.
Bindingene sitter ikke veldig godt ved tung belastning. Remmene vrir seg i mye større grad, og hopper av sporene hvis du legger all tyngde på ytter eller innersiden.


Konklusjon:
Skal du gå bratte renner og fjellsider er Tubbs Flex Alp det beste valget.
Hvis trugen primært skal brukes til enkle innmarsjer til diverse crag eller generell bruk ville jeg gått for Atlas Aspect.

Selges hos for eksempel Sportsnett, Skandinavisk etc etc.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar