onsdag 13. april 2016

I hjertet av Lyngsalpene

Dato:30.3.16
Tur: Nallangaisi (1595 moh) og Sfinxen (1295 moh)

Øst for Lakselvtinden ligger Nallangaisi og Sfinxen, to av de mer utilgjengelige toppene i Lyngen.
Førstenevnte blir ofte betegnet som ett av de flotteste fjellene her i området. Og som vanlig, da var det jo ikke noe å tenke på?
Nedkjøring fra Sfinxen. Nalla i bakgrunnenKjersti, Kim Harry & undertegnede startet fra Slettmo nederst i Ellendalen og trasket opp til skaret mellom Sfinxen og Imagaisi på knallhard skare, raskt føre med andre ord.

Sydfacen på Nallangaisi hadde bakt i den varme solen en god stund og da vi stod klare ved bunnen av veggen raste det slusjskred over en lav sko. Vi kom oss halvveis opp på ski, før vi ble enige om å sette igjen skiene med ca 350 høydmeter igjen til toppen. Et skikkelig slusjskred som feide rett over hodet på oss på safe-spoten var en grei påminnelse. Ski på sekken ville satt ned farta betraktelig og dessuten fanget mer snø sånn i tilfelle...

Veien til toppen ble en katt og muslek med rutsjende snø, men vi kom oss trygt til topps uten noen større dramatikk. Litt sur vind på toppen, men fantastisk utsikt. Anbefales virkelig.

Greit ned til skiene og vi fikk noen skikkelig fine slusjsvinger ned til Steindalsbreen.

Opp til Sfinxen gikk det radig på hard snø (den delen av breen lå i skyggen av Imagaisi. Lett klyving til topps, jeg tok med skiene på sekken med håp om å kjøre ett rennesystem på nordøstsiden. Det viste seg å være mulig å komme seg inn der uten å ta vel litt store sjanser. Skikjøring nesten fra toppen om ikke annet og vi suste ned til bilen på hard skare.


Oppstart Ellendalen


Fint oppover dalen. 

Siste bakke før skaret


Nallangaisi. Ikke så flott fra denne siden kanskje?..


Da var det bare å starte. 

Ski i starten

Humøret på topp

Booting

Undertegnede ploger. 

Endelig oppe. 

Utsikt

Nedklatring. Umulig med stegjern pga kladding. 

Straks nede ved skiene

Fine svinger ned til breen. 

Sistemann kommer susende 

Opp mot Sfinxen. Fulgte ryggen fra venstre. 

Nallangaisi

Sfinxen. 

Topporama

Enkel rygg. Vanlig Lyngensnø..

Siste nedklatring. 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar