søndag 19. april 2015

Pudderbonanza i Lofoten

Dato: 27.3.15
Tur: Kvittinden, Torskmannen, Breitinden, Sautinden & Stauren

Etter to supre dager på Kjerringøy satte vi kursen mot Lofoten med nattferga. Målet var nordryggen på Trakta. Møtte Kristian nede på fergekaiet og vi sloknet fort på ferga til Moskenes.


Kveldssol på StaurenKjørte inn til Svolvær, skiftet og racket opp for Trakta, men da vi kom inn til parkeringen på Liland blåste det veldig friskt på alle toppene. Det var i tillegg meldt mer vind utover dagen, kombinert med skredfare 3. Ingen god kombo, vi hadde en kjapp rådslaging og bestemte oss for å gå topptur istedet. Sekkene ble lettet for alt klatrerall og første topp ble Kvittind. Fin nedkjøring, og vi var kjapt nede igjen.
Satte så kursen mot Torskmannen hvor vi gikk opp på nordre topp og kjørte ned på nordvestsiden. Helt fantastisk! Så videre opp til ryggen opp til Breitind hvor nedkjøringen ned til bilen igjen var av samme kaliber.
Deretter satte vi kursen mot Geitgaljartind, men da vi parkerte på Liland (igjen) fikk vi høre av noen "feskera" at folk hadde blitt tatt i skred på vei opp dit tidligere på dagen. Det stemte, ett middels stort skred hadde gått i den vanligste ruta opp og tatt med seg ett par stykker. Heldigvis gikk det bra og de kunne kjøre ned for egen maskin etter å ha gravd hverandre opp.
Snudde selvsagt på flisa her og kjørte til Laupstad hvor Stauren var neste mål. Jeg gikk i forveien og fikk med meg nok en fin nedkjøring på Sautind før vi møttes på toppen av Stauren til dagens siste nedkjøring som også var innafor!
Powdorama-TV


Korr skal vi gå?..


Gult er kult

Geitgaljartind var neste mål, men sånn ble det nå engang ikke. 

Alltid god stemning på tur!

Stauren, utsikt mot yttersida

Var ikke så lett dette...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar