lørdag 20. september 2014

Harde tak på Grøtfjordklumpan

Dato:16.9.14
Tur: Klatring på Kvaløya

Gjesterapport fra Øystein Skutevik som var med på tur.


Siden jeg kom til Tromsø for ett par uker siden hadde jeg snakket med Signar om å ta en klatreøkt, og endelig kom sola tilbake og begge var tidlig ferdige på jobb.


JoikapackAvtalte å møtes på Jekta, og ta det derifra. Signar var kjapp med å foreslå Gjøtfjordklumpan som destinasjon med lovnader om kort avstand mellom rutene og ettermiddagssol. Med andre ord gode muligheter for å brette opp ullskjorta i høstsola.
Da var det bare å gi gass utover til Grøtfjorden med et obligatorisk stopp på Eide handel for en porsjon pytt og panne. Etter en liten kikk i føreren ble det avgjort å gå rett for hovedveggen hvor det visstnok var «four classic trad lines».

To oppvarmingsruter på bolt gjorde det klart at Grøtfjordklumpan lever opp til navnet sitt. Det er ikke bare på avstand feltet har mange klumper, men også klatretaka er utforma som klumper.
Uansett, da var det tid for å prøve en av disse sagnomsuste trad linjene. Giv akt! (6+), 30m(?) bød på spinning i starten, luftige passeringer og flott dieder stemming. Vi godkjenner 3 stjerner i boken. I god alpin stil speeda Signar opp denne på 6 sikringer klippa inn i 60-slynger.

Den norske amerikalinja (7-) er en av to miks-linjer på denne sektoren, og det er jo flott å oppleve hvordan bolting skal være: Akkurat slik at en ikke går i bakken, men er det mulig å sette noe gear, så skal det ikke boltes. Har vi noe å lære fra 80-tallet her, eller? Christians testament (7-) er den andre miks-klassikeren, med interessant sva-klatring. I say no more.
Økta ble avslutta med et finfint besøk på Gje faen (6-) med kveldssol på toppan.

To klassiske trad ruter forble ugått. De gir 50 meter klatring, og topper ut veggen, så med andre ord er det mye snacks som gjenstår i Grøtfjorden.

Oppvarming på 7-, sport

Giv akt! #1

Giv Akt! #2

Giv Akt #3


Den Norske Amerikalinjen. Tynn start

Med noen gode tak

It aint over before the fat lady sings..

Cruising opp "Christians testament"

Gje fan, en passe avslutning

Interessant 6-. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar