torsdag 25. april 2013

Nedtellingen fortsetter - Austre Leirungstind m.m

Etter en ruskete uke med diverse illebefinnender var det likevel på tide med noen nye 2k-topper. Austre Leirungstind og noen småtopper i nærheten var målet. Tidlig oppstart fra Valdresflya sammen med Martine & Geir-Arne som også var småsjuke. For en gang skyld ble vi tidlig enige om at dagens tempo skulle være labert. Kaldsvetten var absolutt tilstede innover Leirungsdalen, men været virket lovende med "lett overskyet" som yr så elegant formulerer halvgrått vær.

Sprindrift til høyre

Vi labbet opp til Skarvflyløyfbrean med laber puls, men da vi skled ned på breen via en mindre topp kom det noen vindkuler som sendte oss rett i bakken. Etter ett kort krigsråd ble det enighet om å gjøre ett realt forsøk likevel med håp om mindre vind utover dagen. Skiene ble satt igjen på ryggen opp mot Austre Leirungstind, hardpakket snø gjorde det nokså greit opp til toppen. Turfølget var bekymret for diverse grønne trekanter på kartet, men de så vi aldri noe til. Snø gjør underverker til tider.

Kalvehøgde(ne) i bakgrunnen


Selve toppen og ryggen bort til "Nord for Austre Leirungstinden" er det lite å si om, grei gange selv om kartet også her var tapetsert med grønne trekanter.

Lett snølabbing

Fant en morsom hammer underveis

Ryggen mellom Austre og Nord for..Nord for Austre

Tilbake på Austre

Etter ett kort besøk på Nord for etc etc var det greit å traske tilbake i nypreppede spor til stortoppen før vi skled på rompa ned til skiene og gjorde oss klare for dagens siste topp;  Midtre Leirungstind.

Martine har fått på seg skiene og ser mot dagens siste 2k.

Vi gikk på ski nesten til toppen via breen på bildet over. Martine og Geir Arne kjørte ned igjen etter obligatorisk toppbilde & seigmann-mumsing mens jeg gjorde et forsøk på litt klatring opp til Vestre Leirungstind. Etter ca 30 meter 3-klatring begynte solsteiken å ta vel litt mye og det haglet både is og stein i hodet på meg. Intet blivende sted tenkte jeg etter fjorårets dramatikk på Skarvflyløyftinden og kom meg vekk fra rassonen. Det gikk kjapt tilbake til bilen på flya med medvind i ryggen og vi var meget fornøyde med både turen og helsetilstand.

Martine & Geir Arne gomler kjeks

På med Martines stegjern


Var nesten oppe på det flate partiet til høyre for toppen før skuddvekslingen startet..


366 av 375 unnagjort!!
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar