fredag 5. april 2013

Test av The North Face Patrol 34 topptursekk

I påskeferien fikk jeg anledning til å teste The North Face Patrol 34 topptursekk og her er min vurdering av sekken.

Produktinformasjon:
TNF markedsfører denne sekken som en lett, slitesterk og teknisk sekk med innovative løsninger for toppturer både med ski og snowboard. Den er laget i Bombastic-nylon som også brukes i airbager på biler, dette skal ifølge North Face være nesten umulig å ødelegge. En rekke smarte løsninger er på plass, blant annet stegjern/skifellepose under sekken, utvendig rom for spade og søkestang (hvor huskeliste på toppturer er printet på innsiden av lokket), stor sideveis åpning og oppdaterte/forsterkede ski/snowboardfester.

Patrol 34 med 50cm isøks.
I Bruk:

Komfort: Jeg opplevde sekken som meget behagelig å bære. Myke skulderstropper og akkurat passe polstring i ryggen og hoftebelte gjorde at sekken var komfortabel selv om den var fullastet med klatreutstyr og tau. Ett ankepunkt var justeringen på skulderstroppene. Ved tung last opplevde jeg at remmene gled sakte ut av plastklemmene og jeg måtte etterstramme hver halvtime. Irriterende, men ble løst enkelt med litt tape rundt remmene. Dette bør likevel utbedres.

Tekniske løsninger: Løsningen med lomme under sekken til stegjern/skifeller var jeg meget fornøyd med. Spesielt i vårsnø blir fellene klissvåte på vei opp, og hvis man skal gå flere topper samme dag er det veldig greit å ikke ha fellene i samme rom som dunjakke, mobil, kamera etc etc.
Den store utvendige lommen med plass til spade og søkestang var også praktisk, selv om den kanskje tok bort noe av totalvolumet.

Stor utvendig lomme

Jeg var også fornøyd med muligheten for å åpne sekken fra siden selv om denne glidelåsen kanskje kunne vært plassert lenger ut på sekken og ikke inn mot ryggen. Det er likevel mulig å få ut feks hjelmen fra bunnen av sekken gjennom sideåpningen.
Hoftebeltet har en praktisk lomme til kamera/gps, på andre siden er det nylonstropp til sikringsutstyr. Denne kunne gjerne vært avstivet som på klatreseler.
Festesystemet til ski fungerer utmerket, skiene sitter godt selv ved klyving/klatring. Det tar kort tid å feste/løsne de, og klipsene er mulig å bruke med hansker. Et stort pluss når det er kaldt.


Skiene satt godt under alle forhold

Inni sekken er det en egen lomme til drikkesekk, men skulderstroppene har desverre ikke noe eget feste til slangen, denne tres gjennom en nylonreim og må legges innenfor skulderstroppen ved når du skal kjøre ned igjen. Hvis ikke flagrer den rundt og kan kan hekte seg fast i trær etc.
Sekken har en stropp for isøkser, dette gjøres etter twist & turn-metoden. Har du øks med tverrblad går det greit, men økser med hammer sitter ikke like godt. Det hadde vært ønskelig med to øksefester. Er øksen din 55 cm eller lenger sitter den meget godt, kortere økser kan fort gli ut av festet.


Slitestyrke & vekt: Jeg brukte sekken relativt hardt og lesset på den ski, nyfilte isøkser og stegjern uten beskyttelse i lommen under sekken og fabrikatet viste ikke tegn til slitasje. Imponerende! Dette går imidlertid litt på bekostning av vekt, det fins lettere sekker enn Patrol 34 med sine 1450 gram.


Oppsummering: En gjennomført og solid sekk, men litt småpirk gjør at den ikke oppnår toppkarakter.Plusser:
Solid,  god bærekomfort og mange smarte løsninger

Minuser:
Vekt, isøksfestet passer ikke alle økser like godt, remmene glir gjennom klipsene ved tung last.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar