mandag 12. mai 2014

Topptur på Skardstind

Dato: 4.5.2014
Tur: Skardstind


Etter å ha tilbrakt noen dager på Turtagrø i middels vær, og gått i graut på Skagsnebb kom endelig solen og vi avsluttet helgen med topptur til Skardstind. Jeg hadde sett ut en renne fra Leirdalen og trodde at det kanskje kunne være mulig å kjøre ned nesten fra toppen. Vi svettet oss oppover Nørdre Ilåbrean via Svarttind og startet oppover mot renna. Snøen var steinhard, men sola varmet såpass at det var håp om slushkjøring ned igjen. Martine satte igjen skiene på ca 2200 meter mens undertegnede og Øystein (på splitboard) tok med "stashet" helt til toppvarden. Snøen dekket det meste av steiner så det var godt håp om nedkjøring. Etter å ha ruslet bort til Nåle slik at den vordende samler fikk "ticket" den gikk vi tilbake, satte på oss ski og brett på toppvarden og startet nedkjøringen. Snøen var nydelig, og renna som virket bratt fra dalen var ikke det i det hele tatt, maksimalt 47-48 grader kanskje?..Unngikk det lille som var av stein og suste nedover til bunnen av renna hvor den svære flanken ventet på oss med tint snø.

Martine plukket opp sine ski nede ved flanken og vi kjørte helt ned til bilen på det flotteste maiføret man kan tenke seg.

Skardstind = ett undervurdert toppturfjell! 


Ikke veldig alpin start


Nedkjøring inntegnet

Nåle rager høyt


Helt blikkstille

Martine satte skia her

Nesten på toppen

Snowboardstegjern?.


Dagens lille høydepunkt

Bortover mot Nåle


Som Martine gikk usikret

Ungdommen til venstre mente at "selfies" er viktig. Gamlingen til høyre er ikke helt oppdatert.

Nedkjøring planlegges


Nytelse


Ute av topprenna


Og ned mot Leirdalen

Det charges på


Med fin sluff


Og så var nesten moroa over


5 kommentarer:

 1. Ingen førstegangsnedkjøring. Jeg kjørt fra toppvarden i en tid da dagens ungdom ikke var født eller ikke visste hva ordet randonee betydde: http://www.fjellforum.no/topic/9687-det-finnes-bare-en-jotunheim-leirdalen-100508/

  SvarSlett
 2. Jeg trodde heller ikke at det var noen førstenedkjøring, men neppe den toppen i Jotunheimen som kjøres hyppigst på ski for å si det sånn. Lurer på hvem som var først ned her?..

  SvarSlett
 3. Satser på det var meg i 2008 :-)

  SvarSlett
 4. Nei, jeg hørte at det var en på FJELLSKI som gjorde det først... :)

  SvarSlett
 5. ble i alle fall kjørt ned i 06

  SvarSlett