torsdag 17. mars 2016

Osnesrenna og topptur på Svartnestind

Dato 7-8.3.16
Turer: Klatring og topptur i nærområdet


Med Harry (som jeg ble kjent med ifjor sommer) på plass i Tromsø var det bare å slipe økser & stegjern og legge turplaner fremover.
Han skal være her frem mot slutten av mars. Første rute ut ble Osnesrenna på Kvaløya. Øystein hadde vært ett stykke oppi der og meldte om gode forhold bortsett fra en skavl som sperret deres vei videre. Ifølge fører er ruta ca 600 meter, grad 3.


Ikke gærent dette 

Kjørte utover til Grøtfjord i gråvær, rundt 0 grader og vindstille. Parkerte rett under "innsteget" på renna og fulgte ferdigtråkkede spor oppover til starten på renna. Harry tok første lengde, en bratt kamin som krevde litt kreativitet for å komme opp. Jeg fulgte på og ble litt overrasket over brattheten. Så egentlig veldig greit ut fra veien. Neste lengde ble min, litt snøbaksing før ett bratt opptak ledet opp til ett mosekledt sva. Nydelig! En ny kamin ble en tight fit for Harry, men han klarte å skvise seg igjennom.

Videre gikk vi stort sett på løpende forankringer til vi kom opp til skavlen hvor Øystein med kompis snudde. Vurderte først å klatre ut til høyre, men det var ett lite hull mellom de to skavlene som det kanskje gikk an å krype igjennom? Jeg bakset meg opp uten å rive ned noe, fikk satt en isskrue i en vakker søyle, klatret noen meter ned og ut på veggen igjen. Derfra var det vertikalt noen meter før det ga seg og jeg kunne sette standplass i en ny snørenne. Harry kom greit etter selv om deler av skavlen suste nedover renna da han belastet den.

Resten av ruta gikk vi stort sett på løpende forankringer før vi toppet ut i litt mer gråvær. En 60 meters rappell ned nordvesteggen gjorde returen behagelig og fornøyde med dagens tur satte vi oss inn i varm bil.

Dagen etterpå var været nydelig og vi orket ikke tanken på å stå i en mørk nordvegg. Det ble til at vi kjørte ut til Svartnestind som ligger sør for Andersdaltind i Lavangsdalen og hadde en flott topptur der. Bra snø, spesielt i toppen.

Godt å være igang, nå vil det forhåpentligvis gå slag i slag ut påskeuka.

Rekker ikke oppdatere altfor mye her, men gjør mitt beste :)Renna midt i bildet. 

Harry bakser seg opp kaminen. 

Relativt solide saker

Mer kaminmoro

Utsikten var det som vanlig ikke noe å si på.
Mente briten.


"Hold your breath mate!"

Snøtrasking

Endelig ved skavlen

Min tur å holde pusten

Ut på facen til høyre etterpå

Estetisk sikring 


Harry koser seg på mosekledte sva. 

Dagens første og eneste matbit. 

Mer rennemoro. 


Kom opp til denne eggen på slutten av ruta. 


Straks oppe. 

"That was a jolly good climb mate!"

Det rappelleres

Rock n roll Svartnestind

Påskeføre

Evig lang den toppryggen på Svartnestind..

Mer påskestemning. 

Harry drar på. 

Jeg nyter noen svinger. 

Kveldsutsikt mot Piggtind 

1 kommentar:

  1. Rått at dere kom dere gjennom skavelen. Jeg og skuta vurderte å snu. Har vært i skred tidligere i år og orket ikke mer av den slags.
    Good job!
    Si fra om du trenger en klatrekompis :)

    SvarSlett