fredag 30. januar 2015

Isklatring på Pollelvfossen

Dato: 25.1.15
Tur: Pollelvfossen

Gjesterapport fra Øystein S. som var med på tur.

Ankersjekk


Startet fra Tromsø på morgenen, og kjørte til Lyngen om Nordkjosbotn da første ferge fra Breivikeidet ikke går før kl 10 på søndags morgen. Obligatorisk kaffestopp i Nordkjosbotn, der Signar tok over kjøringa så eg kunne få en liten powernap.

Kikket først på en foss ved navn Havela, men Boel hadde klatret Pollelva tidligere i år, og mente den var mye artigere. Vi beit på tipset og kjørte videre nordover mot Lyngseidet.

Anmarsjen til Pollelva går innover en liten canyon, der en tar fram øksa og isklyver innover til selve fossen. Den begynner med en ganske lett taulengde, med mulighet for noe brattere klatring i venstre kant hvis ønskelig. Deretter går en ca 50 meter flatt innover til hovedfossefallet, som gjøres på 3 taulengder.

Eg fikk første og lengste taulengde her, og gav de to neste til Signar. Noen brattere parti, men også slakt nok i perioder til at leggpumpen kommer. Tørr og solid is til skruene hele vegen.

Toppet ut med breie glis like før klokka ett, og fikk god tid til lunsj på toppen. Første rappel gjode vi på anker fra forrige helg, som var forskriftsmessig lagt opp med to abalaover og skrukarabin i slyngene. De andre rappellene gikk med v-anker.

Turen ble avslutta med øl og kaffe på Magic Mountain Lodge på Lyngseidet. Anbefales!

Grand Canyon i bakgrunnen

Første taulengde. Lætt.

Svær foss!

Øystein på hugget, bokstavelig talt

Standplass etter læreboka. Ehm...

Vi måtte flire av den. 


Isflow


Avsluttet i ett vertikalt dieder

Som var snasent. 


Peace and love from Lyngen. 


Det enkle er ofte det beste. 

Alvorlig mann

Afterclimb på Magic Mountain Lodge, Lyngseidet. Utrolig hyggelig sted!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar