torsdag 10. april 2014

Tindenåla i Bodø Klatreklubb i boks.

Følgende er stjålet fra Bodø Klatreklubb sine nettsider:

Tindenåla

Styret har bestemt å gi BKK sin utmerkelse "Tindenåla" en ny vår. Kvalifiserer du til Tindenåla, må du gi styret beskjed om
dette snarest, da du vil får den utdelt på årsfesten. Hvis du ønsker å vite mer om Tindenåla og hvordan den kan bli din, les videre.
Fra statuttene til Tindenåla kan det utledes følgende:
Utmerkelsen Tindenåla ble innstiftet 1. januar 1998. Tindenåla skal virke motiverende på ivrige fjellklatrere og gi inspirasjon til å bestige klassiske fjell i Nordland. Utmerkelsen Tindenåla skal henge høyt, og skal være BKK's høyeste utmerkelse for aktivitet i Bodømiljøet.
Fysisk er Tindenåla en pin som kan monteres på jakke, kjole e.l., og bør i alle fall bæres i festlige lag i regi av BKK. Tindenåla
utdeles i forbindelse med årsfest, og skal avstedbringe et rungende tre x tre hurra, og klappsalve fra alle medlemmer. Den æresbeviste skal ha anledning til å holde et inntil fem minutters innlegg på årsfest, hvor nødvendig egen PR kan uttrykkes uten diskresjon.
For å gjøre seg fortjent til Tindenåla må man ha besteget følgende seks fjell:
Prekestoltind i Valnesfjord, Sjunkhatten i Sjunkfjorden, Stetind i Tysfjord, Husbyviktind, Strandåtind på  Kjerringøy og Store Åselitind i Børvasstindan.
Minimum to av disse bestigningene må gjøres på vinteren. Som vinter regnes perioden fra og med 1 november til og med 31. april.


Jeg besteg siste topp, Store Åselitind i går og har da vinterbesteget 3 av de seks toppene, Sjunkhatten, Prekstoltind & Store Åselitind.  Samtlige skal vinterbestiges etterhvert.

Ser frem til hurrarop og innlegg med diskret PR.

Kristian fra BKK ble med på turen igår og syntes som undertegnede at det var flott, men friskt.16-20 sekundmeter vind gjorde sitt beste for å blåse oss ned fra fjellet, men "vi stod hain av".Lite snø i Åselidalen


Med mye skibæring


På tynn is, men den holdt.


Friskt oppover mot Store Åselitind


Lett klyving til topps


Men fant en fin renne med litt is.


6 down, 0 to go!


Østryggen på Åselitinden


En liten pinakkel fikk også besøk.


Kristian på returen


Stiv kuling opp mot Djeveltanna. 


Merkelig fjellkvalitet. Alt drysset ned. Stegjernene gikk rett inn i steinen. 


Kristian er typisk bodøværing og godt vant til vind.


Mot store Åselitind fra toppen av Djeveltanna.


1 kommentar:

  1. Sannelig flotte omgivelser,
    Gratulerer med Tindenålen!
    Helge

    SvarSlett