mandag 9. september 2013

Norges Topper over 2000m - Komplett!

Da var det endelig tid for siste topp over 2000m, Digerronden i Rondane. Vi kjørte opp til nedre Dørålseter på fredag kveld og gikk opp på lørdag. Mange ville dele dette med oss og Helge F, Hanne (en venninne av Martine), Geir Arne, Jørn (Atomsilda) og Pernille& Simen (Martines søster med følge) ble med på turen. Med en noe så sjelden som en ikke-alpin start (vi var ikke igang før kl 09.00) tok det drøye 3 timer opp i makelig tempo. De siste 200 høydemeterene gikk desverre i tåke, men la ikke en stor demper på stemningen. Helt oppe på toppen gikk de andre i forveien og Martine + undertegnede ventet mens de gjorde klar velkomsten. Champagnen smalt kl 11.45 da vi la hånden på varden og kunne erklære oss for ferdige med listen! Vi feiret en god time med brownies, champagne, pasjonsfrukt og ram whisky fra dalstrøka innafor pluss noe annet som ikke kan nevnes her pga mulighet for represalier fra ordensmakten/naturvernere. Den videre planen var å finne flyvraket under toppen, men etter å ha champagnenavigert 200m for langt syd fant vi det best å komme oss ned til stien via ryggen mellom Digerronden og Midtronden før vi ruslet ned stien "heimatt".

Feiringen fortsatte på Nedre Dørålseter med god middag (selv om de plasserte oss på to bord?...) og videre hygge i peisestua med kvitt eller dobbelt før vi trakk oss tilbake til teltene rundt midnatt.

Minnene er uforglemmelige fra turene: nestenulykke på Skarvflyløyfpinnakkelen, fjellskiturer på Nautgardstinder i januar med sørvest kuling & snøfokk, Maradalsryggen i sommerheten, etc etc. Høydepunktene er mange. Retter en stor takk til de som har vært med oss og kanskje spesielt Geir Arne som har stilt opp på mange turer som kanskje ikke ville appellert til veldig mange.
Noen vil sikkert si at dette er galskap og de har nok rett, men vi har fått sett og opplevd masse som jeg ikke ville vært foruten. Mange har spurt "hva skal dere gjøre videre"? Mange av turene frister til gjentakelse og fjelllidenskapen vil nok neppe avta. Det er nok fjell å ta av! :)

"Der Berg Ruft!"Den endelige listen


Ett lystig lag


Høststemning i Rondane


Det bratner & tykner til

Men vi skimtet solen

Straks oppe

Tid for sjampis

Skål

Geir Arnes whisky falt ikke i smak hos alle

Celebration!

Ett lystig lag #2

Vi surrer oss nedover

Norge i rødt hvitt og grått

Solen kom tilbake

Og ananasen ble spart til neste dag.


1 kommentar:

  1. Får gratulere med komplettering her også.
    Trur aldri eg har opplevd så høg stemning på toppen nokon gong og med det sure været i tillegg... :)

    SvarSlett