søndag 4. september 2016

Høststemning på Piggtind

Dato: 3.9.16
Tur: Vestryggen på Piggtind

Etter stort sett sammenhengende regn siden forrige tur kunne våre venner på yr endelig melde en hel dag med "stort sett pent vær". Kjærkomment! Valget stod mellom klatring eller tur/klatring, såkalt turklatring. Var mest gira på å være ute en hel dag og nyte været og da var sistnevnte alternativ det klart mest fristende.

Endelig tilbake i steinrøysa
Piggtind i Balsfjord er min favoritt her i området og siden jeg aldri hadde vært der uten snø var det på tide. Hannah V. var like ivrig og kl 07.15 på lørdags morran i strålende vær suste vi avgårde fra Tromsdalen, supergira på tur & sol..

Fulgte merket sti oppover mot vestryggen på dagens mål via noen myrer og en elvekryssing som ble litt mer knotete enn først antatt. Videre flott vandring i lyng og store mengder blåbær som ble fortært fortløpende. Lett oppover vestryggen med et og annet klyveopptak, og ikke så løst som resten av Lyngsalpan. Lagdelt stein som i deler av alpene, kan det være såkalt gneisgranitt?..

Da vi nærmet oss lå det desverre litt tåke over toppen, og dette førte til at det var relativt glatt oppover. Det samme kan sier om klatringen, ett tynt islag over deler av veggen gjorde at jeg måtte holde tunga rett i munnen selv med treergradering. Kjørte to taulengder for å unngå taudrag da Nils Hermann som var med på forrige tur hadde glemt å ta alle forlengerene ut fra sekken sin slik at jeg måtte klippe direkte i kammene.

Hannah fulgte på uten større vanskeligheter selv om hun også syntes det var glatt. Tåka kom og gikk på toppen og vi fikk noen glimt av utsikten. Rappellen gikk greit uten tausnag og superfornøyde ruslet vi ned til bilen igjen etter en flott dag i fjellet.

Nytt av året. Balsfjord turlag har merket opp her.
Høststemning
Nesten som i alpene.
Spesiell stein, lite struktur.
Fulgte stort sett eggen hele tiden.
Halo halo halo. 

Toppen i det fjerne.
Innom denne fine pinakkelen på veien.
1 taulengde.
Utsikt ned mot skirenna. Mindre fristende med retur her uten snø.
Hannah følger på.
2 taulengde. Dette var såpeglatt til tider.

Frosne fingre..
Toppen. Nordveggen til venstre som vi gikk tidligere i år.
Rapell.
Strålende fornøyd etter en nydelig dag!
Det ene utsatte klyveopptaket på ryggen. 

Tilbakeblikk

Fant en bedre retur over elva. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar