mandag 8. februar 2016

Ny pudderfest på Kjostind

Dato: 6.2.16
Tur: Kjostind i Lyngen

Etter å ha vært satt ut med en solid influensa i halvannen uke var jeg noe skeptisk til helgens tur hvor jeg skulle guide 6 sveitsere i Lyngen. Ida i Moment Norway spurte meg på fredag om formen, og sa som sant var at den kunne vært bedre for å si det mildt.


Kjent og kjær utsikt..
Heldigvis ble Kjersti med på tur slik at vi hadde en backup i tilfelle jeg skulle flate ut.

Kjørte fra Tromsø tidlig lørdagen morgen og rakk 8.10 ferga fra Breivikeidet med god margin for en gangs skyld. Litt vind på vei inn til Kjosen som fikk oss til å vurdere Sofiatind istedet, men det løyet da vi parkerte under ura. Gjestene var på plass til avtalt tid, gikk igjennom de vanlige rutinene og ruslet oppover. Kjente tidlig at dette kom til å bli tungt, heldigvis ledet Kjersti an og tråkket spor der det hadde føyket igjen. (to andre hadde startet før oss).

Jevnt og trutt oppover til vi kom opp på breen. Etter å ha sjekket snøen kontinuerlig ble det til at vi snudde på ca 1200 meter da en stygg lagdeling begynte å vise seg. Det begynte dessuten å skye over, og gjestene var mer interessert i god sikt til nedkjøringen.

Den ble superfin med fjærlett pudder opp til hoftene til tider og jubelen stod i taket da vi satte våre siste svinger helt nede ved veien. De var ikke bortskjemte med god snø i Alpene hittil denne sesongen slik at dette var meget kjærkomment...

Gjestene dro videre til Tromsø, mens Kjersti og undertegnede satte kursen mot Lyngseidet og Sørheim brygge.

Tusen takk for turen! Merci beacoup eller noe sånt..Nok en duggfrisk morgen

Store forventninger


Første og eneste pause. Helt ok for min del.


Snorrett sporing

Pudderfest

Gjestene var gode på ski. "Le randonnee"

Ordning muss sein. Alpine style sporing.

Mye snø hele veien


Kjersti gir gass. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar