tirsdag 11. august 2015

Stetind via Sydpillaren (på ein måda..)

Dato: 4.8.15
Tur: Stetind

Vel tilbake i Norge igjen vendte jeg snuten mot nasjonalfjellet hvor målet var å få gått en ny rute på nordvest eller nordøstryggen. Pga store nedbørsmengder var dette ikke noe alternativ og derfor ble blikket vendt mot syd. Halvsein oppstart utpå formiddagen.Bilder: J. Myhr og undertegnede

#GingerPowerGullfisken (6) til venstre for sydpillaren så fin ut og undertegnede ruslet opp sammen med Jørgen, Jonas, Julia, Øystein og Arve. De fire sistnevnte skulle bryne seg på vestveggen / vesteggen som jeg gikk ifjor. Det lå desverre endel tåke over Stetind, noe som dempet entusiasmen en smule hos alle. Heldigvis lettet det da Jørgen og jeg kom opp til stikrysset der man tar av mot sydpillaren. Ruslet bortover sammen med noen andre klatrere, og kunne se flere taulag god igang med klatringen. Vel fremme ved innsteget til s.pillaren løp jeg bortover over ett lite hyllegalleri og sjekket ut forholdene på Gullfisken.  Desverre var den søkk våt, og da ble sydpillaren vår beste alternativ. Gikk løpende opp til første amfi på godt under halvtimen og passerte alle taulagene.

Vi hadde god tid og ble derfor enige om å gjøre en variant på veien opp til andre amfi. Først klatret vi opp ett kult dieder med en halvvrien travers ut på selve pillaren. Derfra holdt vi oss midt på pillaren helt opp til amfiet og fikk med oss flere kule taulengder på sva og tynne riss. Vel oppe på "storhylla" ble de siste taulengdene brodelig fordelt, men det gikk såpass radig at vi tok med en ekstra taulengde i toppen via et skikkelig opptak.
Anbefales definitivt!

Solen skinte på toppen og livet var generelt herlig. Grillet oss en god stund før vi ruslet nedover igjen og ventet på de andre. De kom ned neste morgen etter en lang dag og natt ute i veggen, men virket relativt fornøyde selv om det ble ymtet frempå av J&J at steinkvaliteten ikke var allverden..

Uansett, vi hadde en fortreffelig dag i fjellet på min favorittpillar!


Ikke den helt store utsikten. 

Men det kom seg utover dagen. 

Mye joikas på normalveien. 

Og på pillaren. Hyggelige folk. 

La inn en variant her. Artig!

#GingerPower 2

Nydelig riss

Og jeg fikk svalengden. yess!

Lungt på 2 amfi

6- lengden. 

Liten runding av diederet

Verdens fineste 5+?...

Luftig standplass. 

Siste sekserlengde forseres. La inn en ekstra lengde til høyre på "taket". 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar