søndag 21. desember 2014

Chamonix dag 2: Rebuffat-couloiren

Dato: 9.12.14
Tur: Rebuffat-Couloiren

Etter å ha akklimatisert en dag var det på tide å gjøre noe fornuftig. Satte kursen mot Rebuffat-Couloiren som ligger på nordøstsiden av La Tour Ronde.


På vei inn til couloiren

Anmarsjen var kort og grei, som vanlig i dette området. Ruta er ca 350m, gradert M4/M4+, alt eller forholdene. Jeg brøytet vei oppover til innsteget, mens Kristian sjekket snøforholdene. Litt fokksnø, men ikke noe å bekymre seg for. Første taulengde skulle normalt være dekket med is, men den viste seg å mangle dette slik at jeg måtte tørrøkse 40 meter oppover. Vi hadde med lite utstyr, så det ble så som så med sikringer. Neste taulengde gikk over ett lite svaparti, før jeg endelig kunne traversere ut på isen i renna og suse oppover. Kristian tok neste taulengde som var en ren snølengde. De siste to lengdene gikk over "mixed terrain" med mange interessante opptak.

Da vi endelig toppet ut begynte det å bli ettermiddag og sola var på vei ned. 
Ble kjapt enige om å returnere via nordveggen, men mørket kom fortere enn vi hadde trodd. Mestparten av nedklatringen gikk i fullstendig mørke, og det ble noen utfordringer knyttet til rutefinning men etter en liten time stod vi endelig nede på breen igjen. Ruslet opp til hytta igjen i måneskinn og spiste middag på rifugioen før senga kalte...


Litt treg oppstart..


Skikjøring ned til breen


Kristian ser noe som fenger, sannsynligvis ett fjell.


La Tour Ronde til høyre


Opp mot innsteget


Første taulengde

Tilbakeblikk på denne


2 tl

2 tlKristian har det trivelig på standplass


Herlige forhold #1


Interessant terreng


Som endte opp i en snørenne


Kristian tok denne


Uttopping: Dent Du Geant


Aiguille Verte. Ikke det verste synet å toppe ut til 


Retur i mørket

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar