søndag 15. desember 2013

Test av Haglöfs Roc Speed 25 Klatresekk
Haglöfs Roc Speed 25 skal ifølge produsent være en minimalistisk og lett ryggsekk for klatring med lav vekt, god passform og ypperlig slitestyrke.

Løsninger: 

Tynt upolstret hoftebelte som kan gjemmes bort
Hemper for oppbevaring av isøkser med elastisk skaftholdere
Flytende/avtagbart lokk med vannavstøtende glidelåsåpning og nøkkelholder
Klargjort for drikkesystem

I Bruk:

Førsteinntrykket er at dette er en solid sekk. Nylonmaterialet er ikke av det tynneste og tåler mye juling. Tykkelsen på stoffet gjør også at dette ikke er av de letteste sekkene, gramjegere vil nok synes at 960 gram er i meste laget i forhold til volum.  Jeg opplevde ikke vekten som noe problem, men noen vil sikkert synes det er vel tungt.
Bærekomforten er meget bra, sekken ligger godt mot ryggen og savnet av polstret hoftebelte er ikke nevneverdig. Skulderstroppene er noe harde og kunne gjerne hatt litt mer polstring.

Øksene sitter meget bra med "twist & turn" fester, de elastiske skaftholderne virker solide. Pluss til produsent for at løkkene og festene er i en annen farge enn sekken, lett å se selv om det er mørkt.

Klipsen til topplokket er av en eller annen grunn festet helt inntil lokket, noe som gjør at det er nesten umulig å åpne sekken uten å ta av votter/hansker. I 15 minusgrader var dette ett merkbart problem...

Volumet er det ingenting å si på, dette er solide 25 liter. Jeg fikk god plass til komplett klatreutstyr, stegjern, matpakke, ekstra votter/lue, tykk dunjakke og 60 m tau uten å måtte henge noe utenpå sekken. Den er nokså smal & høy og var ikke til hinder i smale kaminer & lignende.
Plusser:
Meget solid, slitesterke og gjennomtenkte løsninger
God plass til det meste.
God bærekomfort.

Minuser:
Vanskelig å åpne topplokket
Noe harde skulderstopper.
Noe tung. Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar